Voor de jaarlijkse collecte van Amnesty International die van 11 t/m 17 maart 2018 plaatsvindt, zoekt Amnesty Haarlem collectanten. Door te collecteren leveren zij een bijdrage aan het werk van Amnesty – en daarmee aan een wereld waarin ernstige schendingen van mensenrechten waar mogelijk worden voorkomen en beëindigd.

Met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens als uitgangspunt, strijdt Amnesty International wereldwijd tegen schendingen van mensenrechten. Met succes, maar de acties kosten uiteraard geld. Omdat Amnesty International volstrekt onafhankelijk en onpartijdig is en voor onderzoek, lobby en actie geen geld aanneemt van overheden, is de jaarlijkse collecte een belangrijke bron van inkomsten.

Vorig jaar gingen in heel Nederland bijna 17.000 collectanten langs de deuren en werd ruim € 1,43 miljoen opgehaald. Per collectant is dat gemiddeld € 85: de hoogste busopbrengst van alle collecterende goede doelen, zo is uit onderzoek gebleken.

In 2018 wordt in de collecteweek in 50 gemeenten geëxperimenteerd met in totaal 500 nieuwe collectebussen, die naast contant doneren ook pinnen of contactloos betalen mogelijk maken. Wilt u ook meehelpen zodat Amnesty ook in de toekomst haar belangrijke werk kan blijven doen? Geef u dan op bij Tiny Ribbens, secretaris van de Amnesty-groep Haarlem e.o. Haar mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., haar telefoonnummer 023-533 20 83.

Collecte Amnesty