Amnesty groep Haarlem
Maar ook Bloemendaal, Heemstede en Overveen

 

Jopenkerk toneel eerste Haarlemse Amnesty pubquiz

De Amnesty-groep Haarlem organiseert een pubquiz om het thema 'Mensenrechten in Nederland' onder de aandacht te brengen. Na de mensenrechtenwandeling in de zomermaanden is dit de tweede activiteit die onder het brede mensenrechtenthema van Amnesty Nederland valt. Amnesty Haarlem loopt daarmee voorop.

Het doel van de pubquiz is deelnemers  laten zien dat het bij mensenrechten niet alleen gaat om zaken die ver weg spelen. Ook in Nederland zijn er zaken zijn die de volop aandacht behoeven. Een duidelijk voorbeeld is onder meer de manier waarop uitgeprocedeerde asielzoekers behandeld worden.

Om de mensenrechten in eigen land te belichten, heeft Amnesty Nederland een pubquiz ontwikkeld. De Amnesty-groep Haarlem start met deze pubquiz in de Jopenkerk aan de Gedempte Voldersgracht 2 te Haarlem. Woensdag 5 juni is de dag waarop liefhebbers van quizzen in de pub in de Jopenkerk hun slag kunnen slaan. Aanvang is 20.00 uur.

Strijd
Tijdens de avond in de Jopenkerk zullen de verzamelde teams de strijd tegen elkaar opnemen. Zij krijgen een aantal vragen op zich afgevuurd die passen binnen de hoofdvraag 'Wat weet jij van mensenrechten?' Voor de winnaars ligt er een mooie prijs klaar.

De pubquiz biedt een uitgelezen gelegenheid om je kennis over mensenrechten op te frissen of bij te spijkeren. Daarnaast is een spelavond bij uitstek geschikt om met je tafelgenoten van gedachten te wisselen over het thema mensenrechten. Met een borrel en een borrelhapje, is het namelijk prima praten over mensenrechten. Amnesty Haarlem nodigt iedereen uit om mee te komen doen aan de quizavond. Deelname is geheel en al gratis en iedereen is welkom. Versnaperingen zijn voor eigen rekening. Kom dus op woensdagavond 5 juni om 20.00 uur naar de Jopenkerk en speel en praat mee!

Aanmelden kan tot 31 mei bij Tiny Ribbens, secretaris Amnesty-groep Haarlem e.o., T. 023 – 533.20.83 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..