Amnesty groep Haarlem
Maar ook Bloemendaal, Heemstede en Overveen

 

Wandel mee met Amnesty Haarlem

 

Onder het thema 'Mensenrechten in Nederland' organiseert de Haarlemse afdeling van Amnesty International Nederland in de zomermaanden vier stadswandelingen. Doel is om aan de hand van de verhalen van bijzondere Haarlemmers de mensenrechten in breder perspectief te plaatsen. Te voet op pad langs de geschiedenis van onder meer Hannie Schaft en Corrie ten Boom. 

 

De Amnesty-groep Haarlem heeft op verzoek van Amnesty International Nederland een speciale, op maat gemaakte mensenrechtenwandeling uitgezet in de stad Haarlem. De wandeling vertelt het verhaal van bijzondere Haarlemmers. Van verlichte, bevlogen, uitgesproken stadsgenoten, soms te gast, soms 'import', die door hun uitspraken of handelen op markante wijze opkwamen voor de rechten van anderen. Ieder voor zich en bewust of onbewust hadden de Haarlemmers de universele mensenrechten als handelingskader voor hun activiteiten. Ze geloofden in gelijkheid voor man en vrouw, kiesrecht voor iedereen en vrijheid van demonstratie. Tijdens de mensenrechtenwandelingen lopen, luisteren en leven de wandelaars mee met onder meer Hannie Schaft, Lautje en Corrie ten Boom.

 

DOEL AMNESTY

Amnesty International streeft naar een wereld waarin ieders mensenrechten overal en altijd worden gerespecteerd. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om het recht op vrijheid van meningsuiting, het recht op een eerlijk proces en op het in vrijheid belijden van geloof. Ook het tegengaan van marteling en van discriminatie zijn actiepunten van de mensenrechtenorganisatie.

 

WANNEER, WAAR EN HOE

Data: zondag 2 juni, 7 juli, 4 augustus en 1 september 2013

Start: Café Thuys van het Dolhuys, Schotersingel 2, ingang aan de achterkant van het gebouw

Vertrek:  12.30 uur

Duur: de wandeling duurt ongeveer 60 minuten 

Einde: op de Grote Markt

Kosten:  € 3,- per persoon, inclusief een kop koffie of thee bij de start 

Extra: Na afloop van de wandeling ontvangt iedere deelnemer een uitgebreide informatieset over de gezichtspunten tijdens de wandeling + informatie over Amnesty International. 

Deelnemers: per wandeling kunnen er maximaal vijftien wandelaars deelnemen.

Aanmelden:  bij Tiny Ribbens, Secretaris Amnesty-groep Haarlem e.o., T.  023-5332083 of E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.