Amnesty groep Haarlem
Maar ook Bloemendaal, Heemstede en Overveen

 

De Actiegroep van Amnesty Haarlem heeft op 5 juni 2013 een pubquiz georganiseerd in de Jopenkerk te Haarlem. Dit bleek een succes. Zo’n 36 mensen waren op komen dagen om deel te nemen aan de quiz. Er werden 6 teams gevormd die het tegen elkaar moesten opnemen.  Alvorens we met de quiz startte heette actievoorzitter Jaap Slabbekoorn iedereen welkom en liet een kort maar zeer indrukwekkend filmpje over Amnesty International zien.

 

De vragen voor de quiz over Amnesty International waren aangeleverd door Amnesty Nederland en werden via power point aan de deelnemers voorgelegd door quizmaster Fred Rosenhart. Ieder team kon met elkaar overleggen welk antwoord er op hun lijst ingevuld moest worden.  Na twee vragenrondes werd het goede sfeertje nog eens extra verhoogd door een optreden in de pauze van Trio Mani. Na de vierde ronde werden alle vragen door de jury, bestaande uit Nel van Wingerden en Tiny Ribbens, gecontroleerd en kon de winnaar van de avond bekend gemaakt worden. Ondertussen weer een optreden van Trio Mani waarbij uiteraard ook het prachtige lied “Vrijheid” van Lisbeth List werd gebracht.

 

De quizwinnaar van die avond werd team Jeugdzorg en men kreeg een mooi Jopenpakket cadeau. Dat pakket werd onderling verloot en Heleen ging onder daverend applaus met de prijs strijken. Het bleek nl. dat ze een grote inbreng gehad had bij het beantwoorden van de vragen. Alle andere deelnemers kregen als dank allemaal een Amnesty-plakstift mee naar huis.

 

Tussentijds werd de petitielijst m.b.t. de Ruslandactie “Poetin, stop de onderdrukking. Kies voor vrijheid”, ook door iedereen getekend. Mooi meegenomen dus.

De aanwezigen konden regelmatig aan de bar een drankje op eigen rekening bestellen. Daar werd dan ook goed gebruik van gemaakt. De zaal was ons gratis beschikbaar gesteld door de eigenaar van de Jopenkerk, waar we heel blij mee waren. Met de Amnesty-collectebus, die rondgegaan was om de kosten van die avond te dekken, was nog 58,30 euro opgehaald. Daar zal Ron, onze penningmeester weer blij mee zijn.

 

Na afloop werd er nog gezellig nagebabbeld en men was van mening dat dit soort avond zeker voor herhaling vatbaar was.

De commissie zal zich hierover beraden en wie weet komt er een vervolg. Zie voor een foto impressie onze Facebook pagina.

 

Tiny Ribbens

Secretaris Amnesty Haarlem