Amnesty groep Haarlem
Maar ook Bloemendaal, Heemstede en Overveen

Tweede Mensenrechtenwandeling Haarlem druk bezocht

 

Of het nu het prachtige weer was of de publiciteit die de lokale Amnestygroep had gezocht: de opkomst bij de tweede Mensenrechtenwandeling in Haarlem was groot. Wel 25 geïnteresseerden liepen op zondag 7 juli een uur door de stad. Zij stonden stil bij veelal historische plekken en de mensenrechtenschendingen die daarmee in verband stonden.

 

De meeste deelnemers aan de wandeling kwamen uit Haarlem zelf. Voor hen was de wandeling een manier om hun stad beter te leren kennen, maar vooral om meer te leren over mensenrechten. Het recht op een eerlijk proces, om niet opgesloten te worden zonder vorm van proces, en ook de vrijheid van meningsuiting, vergadering en geloof. Al deze mensenrechten bleken ooit in Haarlem in het geding te zijn geweest.

 

De volgende mensenrechtenwandelingen in Haarlem vinden plaats op zondag 4 augustus en 1 september 2013, steeds vanaf 12.30 uur. Het vertrekpunt is Café Thuys van het Dolhuys, Schotersingel 2. De wandeling eindigt bij de Grote Markt. Deelname kost € 3 per persoon, en aanmelden kan bij Tiny Ribbens, Secretaris van Amnesty-Groep Haarlem, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de Facebookpagina van de groep.

 

Susan Schutjes
Amnesty International Regio FNU

 

 monument