Amnesty groep Haarlem
Maar ook Bloemendaal, Heemstede en Overveen

Voor de jaarlijkse collecte van Amnesty International die van 5 t/m 11 maart 2017 plaatsvindt, zoekt Amnesty Haarlem collectanten. Door te collecteren, leveren zij een bijdrage aan het werk van Amnesty en daarmee aan een wereld waarin ernstige schendingen van mensenrechten waar mogelijk worden voorkomen en beëindigd.

“Ik bedank iedereen die zijn stem voor mij heeft verheven. Ik leg me nu helemaal toe op het krijgen van mensenrechten voor iedereen.” Dat zei het Venezolaanse parlementslid en mensenrechtenactivist Rosmit Mantilla nadat hij in november na twee jaar gevangenschap was vrijgelaten, mede dankzij grote en voortdurende druk op de regering door Amnesty International.

Met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens als uitgangspunt strijdt Amnesty International op die manier wereldwijd tegen schendingen van mensenrechten. Met succes, maar de acties kosten uiteraard geld. Voor Amnesty is de jaarlijkse collecte dan ook een belangrijke bron van inkomsten.

Vorig jaar gingen in heel Nederland circa 17.000 collectanten langs de deuren waarbij er ruim € 1,45 miljoen werd opgehaald. Amnesty Haarlem sluit de ‘collecteweek’ van 5 t/m 11 maart dit jaar af met een collecte in Winkelcentrum Schalkwijk.

Wilt u ook meehelpen, zodat Amnesty ook in de toekomst in de bres kan blijven springen voor mensen als Rosmit Mantilla? Geeft u zich dan op bij Tiny Ribbens, secretaris van de Amnesty-groep Haarlem e.o. via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer 023-533 20 83.