Amnesty groep Haarlem
Maar ook Bloemendaal, Heemstede en Overveen

Jaarlijkse collecte van 11 t/m 16 maart
Amnesty Haarlem zoekt collectanten  

Voor de jaarlijkse collecte van Amnesty International die van maandag 11 t/m zaterdag 16 maart 2019 plaatsvindt, zoekt Amnesty Haarlem collectanten. Door te collecteren leveren zij een bijdrage aan het werk van Amnesty – en daarmee aan een wereld waarin ernstige schendingen van mensenrechten waar mogelijk worden voorkomen en beëindigd.

Met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens als uitgangspunt, strijdt Amnesty International wereldwijd tegen schendingen van mensenrechten. Met succes. “Ik ben er absoluut van overtuigd dat jullie brieven tot mijn vrijlating hebben geleid”, vertelt Teodora del Carmen Vásquez uit El Salvador bijvoorbeeld. Zij werd ten onrechte beschuldigd van abortus, wat in haar land ten strengste verboden is. Amnesty voerde intensief actie voor haar vrijlating en in 2018 werd ze na tien jaar weer met haar gezin herenigd!

Dergelijke acties kosten uiteraard wel geld. Omdat Amnesty International volstrekt onafhankelijk en onpartijdig is en voor onderzoek, lobby en actie geen geld aanneemt van overheden, is de jaarlijkse collecte die in 2019 voor de zeventiende keer wordt gehouden een belangrijke bron van inkomsten.

Vorig jaar gingen in heel Nederland ruim 15.000 collectanten langs de deuren en werd ruim € 1,25 miljoen opgehaald. In Haarlem e.o. wisten circa 300 collectanten toen ruim € 20.000 in te zamelen. Wilt u ook meehelpen zodat Amnesty ook in de toekomst haar belangrijke werk kan blijven doen? Amnesty zoekt in Haarlem nog vrijwilligers die een paar uur willen collecteren. Op 16 maart zal ook in Winkelcentrum Schalkwijk worden gecollecteerd. Interesse? Neem dan contact op met de collectecoördinator Haarlem, John Schrama. Zijn mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarbij ook uw adresgegevens!