Om meer aandacht te krijgen voor mensen die groot onrecht is aangedaan, organiseert Amnestygroep Haarlem e.o. ook dit jaar weer de Write for Rights rond 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens. Dinsdag 10 december eindigen we in de Lutherse kerk en maken we de opbrengst van de schrijfmarathon bekend. Doel is om zoveel mogelijk brieven te schrijven voor de mensen voor wie Amnesty International dit jaar actie voert.

Wat kun jij doen?
We vragen jullie brieven te schrijven voor Amnesty. De plaats, de dag en het tijdstip mag je zelf bepalen, als het maar in de periode van zaterdag 30 november tot en met maandag 9 december is. Je mag zelf bedenken of je bijvoorbeeld met je hobbyclub gaat schrijven, tijdens de lunchpauze met je collega’s of gewoon thuis met familie, vrienden of buren. Het kan ook een kleine actie met gezin of huisgenoten zijn, of met die ene vriend(-in) die het te druk heeft om naar een van de (openbare) locaties te komen.

Idee opdoen?
In de afgelopen jaren is er bijvoorbeeld geschreven tijdens familieavonden, in scholen en kerken, in de foyer van de Toneelschuur, bij Praktijk Deen Fysiotherapie, Bureau Jeugdzorg, de brandweer, twee volleybalteams bij Spaarnestad, in het Seincafé, met de collectegroep ……..
 
Wat doen wij?
•    Je ontvangt van ons voorbeeldbrieven en achtergrondinformatie over de personen voor wie we dit jaar in actie komen. Ook kun je voorgedrukte brieven krijgen die alleen nog maar met naam en adres ondertekend hoeven te worden. Verder zijn er weer groetenkaarten te schrijven. De brieven zijn gericht aan de autoriteiten, de groetenkaarten aan de gevangenen/bedreigde mensenrechtenverdedigers zelf.
•    Daarnaast kun je wervingsposters en materialen voor de aankleding bestellen. Je krijgt hier een bestelformulier voor.
•    Wij zorgen ervoor dat de brieven worden verzonden.
•    Tussen nu en 30 november houden wij contact over de voortgang van de organisatie, versturen wij een persbericht over deze actie naar lokale media en communiceren we op sociale media actief over deze actie.

Enthousiast geworden?
Heb je tijd om mee te doen aan deze leuke en tegelijk geweldig belangrijke actie? Geef je dan op voor deelname aan de Write for Rights schrijfactie van Amnestygroep Haarlem e.o. Dit kan bij Karin Ennik-Maarsen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Bij haar kun je ook terecht voor meer informatie.