Amnesty groep Haarlem
Maar ook Bloemendaal, Heemstede en Overveen

Haarlem, 30 september 2019

Demonstratie op donderdag 3 oktober in Haarlem

Amnesty International trekt zich het lot aan van de Oeigoeren die in China worden onderdrukt. Afgelopen donderdag werd in de Groenmarktkerk een informatiebijeenkomst gehouden, op donderdag 3 oktober vindt in Haarlem een demonstratie plaats.

De Oeigoeren vormen een etnische minderheid in de regio Xinjiang. Door de Chinese machthebbers worden ze onderdrukt: volgens een schatting worden er bijna een miljoen mensen, voornamelijk moslims, gevangen gehouden in heropvoedingskampen. Ze worden onderworpen aan politieke indoctrinatie en gedwongen hun geloof af te zweren.

Op de site van Amnesty International (www.amnesty.nl) kan een petitie worden ondertekend die China oproept te stoppen met het onderdrukken van Oeigoeren en de heropvoedingskampen te sluiten. Op donderdag 3 oktober vindt bovendien een demonstratie plaats tegen het onrecht in China. De demonstratie begint om 13.00 uur op het Stationsplein in Haarlem. De demonstratie wordt georganiseerd door de Stichting Uyghur Cultuur en Informatie Centrum.