Amnesty groep Haarlem
Maar ook Bloemendaal, Heemstede en Overveen

Persbericht

Betreft: Tiende Amnesty-collecte start met Steven de Jong
Datum: 22 januari 2012


Haarlemse Amnesty-afdeling trapt collecte af op maandag 13 februari

Jassen met Amnesty International-logo’s, vele tientallen ballonnen en collectanten die met collectebussen geld inzamelen voor mensenrechten. Dat is het beeld op de Grote Markt in Haarlem, als de plaatselijke afdeling van Amnesty International op maandag 13 februari, om 16.00 uur ter hoogte van Grand Café Brinkmann de aftrap verricht voor de jaarlijkse geldinzamelingsactie. Thema van de collecte in 2012 is ‘Geef om vrijheid, steun Amnesty.’
 
De Haarlemse  theatermaker Steven de Jong zorgt tijdens de aftrap voor een bijzondere omlijsting. Hij zingt namelijk liedjes over vrijheid.
Collectanten van Amnesty zullen daarna  hun bussen zo veel mogelijk laten rammelen om de doneerlust van het winkelende publiek op te vijzelen.

Persontmoeting
Een uur voor aanvang van de muzikale aftrap is er voor de pers gelegenheid om met diverse, bij de aftrap betrokkenen in gesprek te komen. Zo is Ila Kasem bestuursvoorzitter van Amnesty International Nederland, aanwezig om een toelichting te verschaffen op het thema van de collecte van dit jaar. Regiocoördinator Charine Chotoe vertelt over het afdelingswerk in de regio Kennemerland en Tiny Ribbens van Amnesty Haarlem maakt duidelijk waar de Haarlemse afdeling werk van maakt. Bovendien is  Steven de Jong bereid te vertellen over zijn muziek en betrokkenheid bij het werk van Amnesty International.

De persontmoeting vindt plaats in Grandcafé Brinkmann aan de Grote Markt en begint om 15.00 uur. Een uur later vindt daar ook buiten op een podium de aftrap van de jaarlijkse Amnesty-collecte plaats.

Oproep
Amnesty Haarlem roept heel Haarlem op om op maandag 13 februari naar de Grote Markt te komen om de aftrap mee te maken.