Amnesty groep Haarlem
Maar ook Bloemendaal, Heemstede en Overveen

Haarlemse Amnesty-afdeling trapt af op maandag 13 februari
 
Jassen met Amnesty International-logo’s, vele tientallen ballonnen en collectanten die met collectebussen geld inzamelen voor mensenrechten. Dat is het beeld op de Grote Markt in Haarlem, als de plaatselijke afdeling van Amnesty International op maandag 13 februari, om 16.00 uur ter hoogte van Grand Café Brinkmann de aftrap verricht voor de jaarlijkse geldinzamelingsactie.
 
De Haarlemse  theatermaker Steven de Jong, zorgt tijdens de aftrap voor een bijzondere omlijsting door het zingen van liedjes over vrijheid.
De aanwezige collectanten zullen daarna  proberen de bussen zo veel mogelijk te laten rammelen en tegelijkertijd de doneerlust van het winkelende publiek proberen op te vijzelen.

 

Persontmoeting
Een uur voor aanvang van de muzikale aftrap is er voor de pers gelegenheid om met diverse, bij de aftrap van de collecte betrokkenen in gesprek te komen. Zo is Ila Kasem bestuursvoorzitter van Amnesty International Nederland, aanwezig om een toelichting te verschaffen op het thema van de collecte van dit jaar. Regiocoördinator Charine Chotoe vertelt over het afdelingswerk in de regio Kennemerland en Tiny Ribbens van Amnesty Haarlem maakt duidelijk waar de Haarlemse afdeling werk van maakt. Bovendien is  Steven de Jong bereid te vertellen over zijn muziek en betrokkenheid bij het werk van Amnesty International.
De persontmoeting vindt plaats in Grand Café Brinkmann aan de Grote Markt en begint om 15.00 uur, alwaar ook de aftrap buiten om 16.00 uur op een klein podium plaats zal vinden.


Amnesty Haarlem roept alle Haarlemmers op om op maandag 13 februari naar de Grote Markt te komen om de aftrap mee te maken.