Amnesty groep Haarlem
Maar ook Bloemendaal, Heemstede en Overveen

Persbericht

 

Betreft: Vlammende fakkels op Dag van de Rechten van de Mens
Datum: 29 november 2009

Drums, dichtwerk en Dansen op donderdag 10 december in binnenstad Haarlem
Het is inmiddels een traditie in de ware zin van het woord - de jaarlijks terugkerende fakkeltocht door de oude binnenstad van Haarlem op 10 december, de internationale Dag van de Rechten van de Mens. Ook dit jaar weer neemt Amnesty International Haarlem de organisatie op zich. De afdeling roept iedereen op om aan de optocht mee te doen.

Tussen 16.45 uur en 17.00 verzamelen de deelnemers zich bij het Lennaert Nijgh-monument op de Oude Groenmarkt. Kort voor de start, volgt een beknopte toelichting op de fakkeltocht. Om 17.00 uur zet het gezelschap zich met de fakkels in beweging voor een wandeltocht door het oude stadscentrum van Haarlem. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de trommels van Martin Mees. De tocht duurt van 17.00 uur tot 17.30 uur en eindigt bij de Lutherse kerk aan de Witte Herenstraat 22.

Gedichten en Dansen
In de Lutherse kerk is er een korte bijeenkomst. Het welkomstwoord is daarbij in handen van een vertegenwoordiger van Amnesty International Haarlem. Daarna draagt stadsdichter Sylvia Hubers gedichten voor. Vervolgens komt de heer H.B. Bruijn, burgemeester van Haarlemmerliede-Spaarnwoude aan het woord. Na de burgemeester verzorgt cellist Erik Dansen een muzikaal intermezzo en vertelt de heer Harm Noordhof, bestuurslid van Amnesty Nederland, over het thema ‘Een menswaardig bestaan.’ Aan het einde leest Sylvia Hubers nog enkele gedichten voor en speelt Erik Dansen cellomuziek. Om 18.30 uur is de bijeenkomst afgelopen.