Persbericht

 

Betreft: Amnesty-collecte start met Speelman & Speelman

Datum: 25 januari 2011

 

Haarlemse Amnesty-afdeling trapt af op 7 februari
Jassen met Amnesty International-logo’s, vele tientallen ballonnen en collectanten die met collectebussen geld inzamelen voor mensenrechten. Dat is het beeld op de Grote Markt in Haarlem, als de plaatselijke afdeling van Amnesty International op maandag 7 februari, om 16.00 uur ter hoogte van het stadhuis de aftrap verricht voor de jaarlijkse geldinzamelingsactie.

Het muzikale cabaretduo Speelman en Speelman zorgt tijdens de aftrap voor een even swingende als virtuoze omlijsting. Met een mix van aanstekelijke popliedjes zullen de swingende broers proberen de bussen van de collectanten zo veel mogelijk te laten rammelen en tegelijkertijd de doneerlust van het winkelende publiek proberen op te vijzelen. Het duo begint de speciale set op 7 februari met het nummer ‘Wonderland’ en speelt daarna ook nog twee andere nummers.

Persontmoeting
Een uur voor aanvang van de muzikale aftrap is er voor de pers gelegenheid om met diverse, bij de aftrap van de collecte betrokkenen in gesprek te komen. Zo is Frans Willems, manager landelijke collecte van Amnesty Nederland, aanwezig om een toelichting te verschaffen op het thema van de collecte van dit jaar. Regiocoördinator Charine Chotoe vertelt over het afdelingswerk in de regio Kennemerland en Tiny Ribbens van Amnesty Haarlem maakt duidelijk waar de Haarlemse afdeling werk van maakt. Bovendien zijn Daan en Joost Speelman bereid te vertellen over hun muziek en betrokkenheid bij het werk van Amnesty International.
De persontmoeting vindt plaats in Grandcafé Brinkmann aan de Grote Markt en begint om 15.00 uur.

Amnesty Haarlem roept alle Haarlemmers op om op maandag 7 februari naar de Grote Markt te komen om de aftrap mee te maken.

Het thema van de landelijke collecte van 2011 is ‘Geef om vrijheid, steun Amnesty.’