Amnesty groep Haarlem
Maar ook Bloemendaal, Heemstede en Overveen

 

Haarlemse Amnesty-afdeling trapt af op maandag 11 februari 2013

 

Jassen met Amnesty International-logo’s, vele tientallen ballonnen en collectanten die met collectebussen geld inzamelen voor mensenrechten. Dat is het beeld op de Grote Markt in Haarlem als de plaatselijke afdeling van Amnesty International op maandag 11 februari, om 16.00 uur ter hoogte van Grand Café Brinkmann de aftrap verricht voor de jaarlijkse geldinzamelingsactie. Thema dit jaar is 'Geef om vrijheid'. 

 

De Haarlemse  theatermaker Fred Rosenhart zorgt tijdens de aftrap voor een bijzondere omlijsting. Hij brengt een zelfgemaakt stuk over mensenrechten in Nederland. Theatermaker Rosenhart doet dat samen met Maria Eldering , Nicolette Knape en Bart Siekman van theatergroep Mani. 

 

De collectanten van Amnesty Haarlem zullen na de openingsact met theater de bussen zo veel mogelijk te laten rammelen en tegelijkertijd de doneerlust van het winkelende publiek proberen op te vijzelen. 

 

Persontmoeting

Een uur voor aanvang van de muzikale aftrap is er voor de pers gelegenheid om met diverse, bij de aftrap van de collecte betrokkenen in gesprek te komen. Zo is Heleen de Jonge van Ellemeet, bestuurslid van Amnesty International Nederland, aanwezig om een toelichting te geven op het thema van de collecte van dit jaar. Regiopromotor Charine Chotoe vertelt over het afdelingswerk in de regio Kennemerland en Tiny Ribbens van Amnesty Haarlem maakt duidelijk waar de Haarlemse afdeling werk van maakt. Bovendien is  Fred Rosenhart bereid te vertellen over zijn werk en zijn betrokkenheid bij het werk van Amnesty International.

 

De persontmoeting vindt plaats in Grand-café Brinkmann aan de Grote Markt. Het begint om 15.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

 

Amnesty Haarlem roept alle Haarlemmers op om op maandag 11 februari naar de Grote Markt te komen om de aftrap mee te maken.  Het thema van de landelijke collecte van 2013 is ‘Geef om vrijheid, steun Amnesty.’

 

Waarom collecteren?

Amnesty International komt op voor de slachtoffers van schendingen van mensenrechten, waar ook ter wereld. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om het werk voor deze mensen voort te kunnen zetten. Amnesty International is niet gebonden aan een politieke overtuiging of godsdienst en is onafhankelijk. Daarom neemt de organisatie ook geen geld aan van overheden. Met giften, zoals tijdens de collecte, wordt Amnesty Internationals werk blijvend mogelijk gemaakt.

 

DOEL AMNESTY

Amnesty International streeft naar een wereld waarin ieders mensenrechten altijd worden gerespecteerd. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om het recht op vrijheid van meningsuiting, het recht op een eerlijk proces en op het in vrijheid belijden van geloof. Ook het tegen gaan van marteling en van discriminatie zijn actiepunten van de organisatie.